Prešovská snaha o prekvapenie v TTC v domácom prostredí

07.10.2005 Celý región

Prešov 6. októbra (TASR) - Jediným slovenským tímom, ktorý sa od piatka do nedele (7. -9.októbra) predstaví v 2. kole Top Teams Cupu v domácom prostredí, bud...
Prešov 6. októbra (TASR) - Jediným slovenským tímom, ktorý sa od piatka do nedele (7. -9.októbra) predstaví v 2. kole Top Teams Cupu v domácom prostredí, budú muži Prešova. Ako hostitelia 7. skupiny privítajú na svojej palubovke PU, ktorá má kapacitu 1200 divákov, Vojvodinu Novi Sad, moldavský Dinamo-Energetik Tiraspol a OK Varaždin a v takomto poradí sa s týmito súpermi aj stretnú.

\"Ide o kvalitných súperov a keďže my sme do tejto sezóny náš káder omladili, dá sa povedať, že ideme zbierať skúsenosti, \" povedal na margo cieľov prezident klubu Martin Velecký a pokračoval: \"Nemáme veľké oči, možno, že si trúfneme na moldavský tím a prípadne prekvapíme proti Varaždinu, čo by nám mohlo zaručiť postup z 2. miesta do Pohára CEV. A to si myslím, by bolo nad očakávanie. Hovorím ale, že nejdeme hrať jednoznačne o postup, cieľom je hrať dobrý volejbal, ktorým by sme zaujali našich vďačných divákov. Tí boli pre nás v uplynulej majstrovskej sezóne hnacím motorom a verím, že nás prídu vo veľkom počte povzbudiť aj v Top Teams Cupe, ktorý hráme prvý raz v histórii klubu. Jednu skúsenosť s pohárovou Európou už máme, pred rokmi sme hrali Pohár CEV a skončili sme tretí. \"
Prešovčania sa musia vysporiadať s odchodom dvoch reprezentantov, Martina Sopka do Poľska a Michala Červeňa na Cyprus, tretím hráčom, ktorý odišiel je Peter Tóth. Na lavičke už nebude sedieť ani tréner Jaroslav Vlk, nahradil ho však úspešný Daniel Oravec, ktorý v Maďarsku získal dva tituly a vlani bol druhý.

Program 7. skupiny TTC:
piatok 7. októbra:
17.00: PU Prešov - Vojvodina Novi Sad
19.30: OK Varaždin - Dinamo-Energetik Tiraspol

sobota 8. októbra:
17.00: Dinamo-Energetik Tiraspol - PU Prešov
19.30: Vojvodina Novi Sad - OK Varaždin

nedeľa 9. októbra:
17.30: PU Prešov - OK Varaždin
19.30: Vojvodina Novi Sad - Dinamo-Energetik Tiraspol
 

Vyberte región